JULKONSERT

Sedan julen 2017 har Karin anordnat julkonserter i sin hemstad Gnesta i samarbete med Lions. Konserterna har varit välbesökta och efter 5 år (med uppehåll 2020 pga covid-19) har det blivit en tradition! Tack vare stöd från Kulturrådet kan vi utöka till en mindre julkonsertturné inför julen! Se turnédatum nedan! 

Pianisten och sångerskan Karin Westerberg, uppvuxen i Gnesta och känd från bl.a. Så Ska Det Låta, bjuder in till julkonsert med sitt husband för att tillsammans ge publiken en känsla av glädje, gemenskap och varm och härlig julstämning dagarna före jul.
Programinnehållet, som varierar stort i både tempo och uttryck, passar alla åldrar med allt från à capella-sång och långsamma jul-jazzklassiker till fullt ställ med band, blås och dans.

Med på scen är även showgruppen The Covergirls som består av musikal- och showartisterna Hanna Norman, Johanna Halvardson Jah och Joanna Perera samt gästartisten Niklas Asknergård (fd Andersson). Niklas är en av Sveriges absolut bästa manliga sångare, som gjort flera stora musikalroller på West End i London; Miss Saigon, Les Misérables och Phantom Of The Opera. Han sågs senast i våras i en hyllningskonsert till ABBA med Malmö symfoniorkester i Malmö konserthus tillsammans med dirigenten Anders Berglund.
Förutom trummor, bas och gitarr medverkar även blåsarna

Klas Jervfors Turner och Kai Sundqvist.


TURNÉDATUM:

 6 dec - Strängnäs 

Thomas Arena Teater

14:00 Matinéföreställning (2 h inkl paus)

BILJETTER

19:00 Kvällsföreställning (1 h 45 min, ingen paus)

BILJETTER

Biljetter köpes via www.tickster.se

Behöver du hjälp med biljettköp?

Kontakta biblioteket. 

* * *14 dec - Gnesta

Elektron

14:00 Matinéföreställning (2 h inkl paus)

BILJETTER

19:00 Kvällsföreställning (1 h 45 min, ingen paus)

BILJETTER

Biljetter köpes via www.kulturbiljetter.se

Behöver du hjälp med biljettköp?

Kontakta servicecenter på biblioteket.

* * *19 dec - Katrineholm

Musikens Hus

14:00 Matinéföreställning (2 h inkl paus)

BILJETTER

19:00 Kvällsföreställning (1 h 45 min, ingen paus)

BILJETTER

Biljetter köpes via www.nortic.se

Behöver du hjälp med biljettköp?

Kontakta informationsdisken på biblioteket.

* * *20 dec - Trosa

Skärborgarnas Hus

14:00 Matinéföreställning (2 h inkl paus)

BILJETTER

19:00 Kvällsföreställning (1 h 45 min, ingen paus)

BILJETTER

Biljetter köpes via www.kulturbiljetter.se

Behöver du hjälp med biljettköp?

Kontakta Fastighetsbyrån. 

* * *

Årets gästartister:

Niklas Asknergård (fd Andersson)

Vissa människor berör en sådär lite extra. Niklas är en sån. Jag träffade Niklas för första gången sommaren 2015 och kände direkt att det här var någon jag ville behålla på något vis. Att han är med och sjunger på denna julkonsert känns som en enda stor julklapp! Niklas är en av Sveriges absolut bästa manliga sångare med en lång karriär som musikalartist bakom sig och han har haft stora roller i bland annat West Side Story, Kristina från Duvemåla samt Miss Saigon, Les Misérables och The Phantom Of The Opera som

alla tre sattes upp på West End i London.

Han sågs senast i våras i en hyllningskonsert till ABBA med Malmö symfoniorkester i Malmö konserthus tillsammans med dirigenten Anders Berglund och flera folkkära artister. Förutom musiken och sången brinner Niklas för sitt hotell, Sund Nergården utanför Vagnhärad, som han driver tillsammans med sin man.


The Covergirls

Sedan ett år tillbaka har jag samarbetat med tre tjejer som jag bestämt mig för att behålla.

The Covergirls kan inte bara sjunga utan har även en kontroll över både armar och ben

på ett sätt som jag inte ens kommer försöka förstå mig på.

Låt mig presentera The Covergirls!


Joanna Perera - The Covergirls

Värmlänningen Joanna Perera har varit sidekick till Jonas Gardell i showen ”Mitt Enda Liv”, ”Queen Of Fucking Everything” och även körat bakom artister som Darin, Carola och Petra Marklund. Som musikalartist har hon synts i Hairspray, Ghost, Hair och West Side Story. Hon har även varit hussångerska i Hellenius Hörna och TV4:s Let’s Dance och varit på turné med familjemusikalen Banankontakt tillsammans med Trazan och Banarne där hon spelade gam.


Johanna Halvardson Jah - The Covergirls

Jag och Johanna träffades första gången för 20 år sedan då Johanna ledde en gospelkör som saknade pianist. Jag hoppade på och resten är historia. Vi klickade direkt och brukar kalla oss för musikaliska systrar. Tillsammans har vi sjungit ihop vid otaliga konserter, i kyrkor, för företag osv. Johanna är inte bara sångerska utan även utbildad dansare, musikalartist och sångpedagog. På scen har vi kunnat se henne i musikaler som West side Story, Evita, Flashdance och i TV-program som Allsång på Skansen, Melodifestivalen och Sommarkrysset körandes och dansandes bakom Sveriges artistelit. Johanna är också en riktig härmapa som älskar att imitera andra sångare.


Hanna Norman - The Covergirls

Hanna Norman, som är från Östergötland, är en etablerad musikalartist och sångerska från Sveriges större scener. Hon har medverkat i bland annat My Fair Lady, Cabaret, Singin’ In The Rain och haft huvudroller i Fame, Evita och Harry Oliver. På TV har Hanna setts i Melodifestivalen, Solsidan och som Nillan i Stefan & Kristers kultserie Full frys. Hanna har också bra koll på det som sker bakom scen och är både initiativtagare och producent för Allsång i Farsta som hade premiär i somras och blev en riktig dundersuccé! Förutom den musikaliska banan är Hanna även logoped och nyligen publicerad forskare.


Blåsarna! 

Klas Jervfors Turner - Bleckblås

Klas har varit med i projektet sedan starten och är en person som man verkligen kan lita på och som alltid levererar hög klass och stort engagemang i allt han tar sig för. Klas spelar alla instrument som finns (verkar det som) och i våras släppte han fullängdsskivanOdonata och gjorde även en turné i samband med det. Förutom egna soloprojekt har han spelat med artister som Magnus Uggla, Ulf Lundell, Totta Näslund mfl. och hållerjust nu på och skriver nymusik till ett nytt band där bl.a. Jonas Lindgren, violinisten från Fläskkvartetten och Kenny Håkansson, gitarristen från Kebnekajse ingår. Klas är även chef för kulturskolan, fritidsgården och Freja Café i Gnesta.


Kai Sundquist - Träblås

Kai Sundquist är en mångfacetterad och uppskattad musiker som från att i huvudsak spelat saxofon numera gärna trakterar samtliga instrument i träblåsfamiljen. Han är en musiker vars uttryck alltid når över scenkanten och berör publiken. Kai har spelat längre perioder med artister som bluesikonen Roffe Wikström, reggaepoeten Linton Kwesi Johnson samt figurerat i otaliga skilda sammanhang. Han är aktuell i bland annat "Carmen Recycled" - en flamenco-opera-föreställning tidigare producerad av Scenkonst Sörmland. Förutom ett flitigt musikerskap undervisar han i klarinett och saxofon på Katrineholms kulturskola samt i oboe och fagott på El Sistema i Södertälje.

Gitarr, bas och trummor

Andreas Rydman - Gitarr

Gitarristen Andreas Rydman från Granö i Västerbotten har jobbat som frilansmusiker i 25 år och turnerat i över 50 olika länder. Han har släppt 2 kritikerrosade soloskivor och är flitigt anlitad som gitarrist och producent vid skivinspelningar. Ni har kanske sett honom på scen eller TV tillsammans med artister som Chris Kläfford, Tommy Nilsson, Carola, Charlotte Perelli, Ale Möller m.fl.


Jonas Almroth - Bas

Jonas Almroth kommer från Lycksele i Lappland och har de senaste 20 åren jobbat som frilansande musiker med Stockholm som hemort. Han spelar elbas och kontrabas, blir glad av att jobba i olika genrer och trivs bra både på scenen och i studio. De senaste åren har Jonas bland annat hörts på skiva med Charlotte Perrelli, i orkestern på musikalen ”Så som i himmelen” på Oscarsteatern och live med artister som t ex. Mikael Rickfors, Oscar Zia och David Lindgren. Han har sedan 2010 turnerat över hela världen med ”The Show - A Tribute To ABBA” och har under många år medverkat både live och på skiva när julturnéns gitarrist Andreas Rydman släppt sin egna musik.


Magnus Anderfjärd - Trummor

Magnus är född och uppvuxen i Nacka utanför Stockholm och jobbar som frilansmusiker sedan många år tillbaka med både inspelningar, turnéer och konserter. Han har medverkat i både musikaler och flera TV-sammanhang genom åren såsom Söndagsöppet, Idol, Let’s Dance och han spelade senast i ”Häxorna i Eastwick” på Cirkus i Sthlm. I år har det turnerats med både Night of Queen, ”The Show - A Tribute To Abba” och Elo Tribute och han ser nu mycket fram emot att plocka fram bjällrorna och komma i julstämning i Sörmland!